I ove godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja je podržao naš prijavljeni projekt.

Evo o čemu se radi u projektu:„Važnost socijalne uključenosti i podrška općeljudskim vrijednostima“ nastavak je dugogodišnje suradnje s odgojno-obrazovnim ustanovama, komunikacije sa stručnjacima koji rade s djecom i osluškivanje problema s kojima se susreću. Također, ova tema logičan je nastavak na uspješno provedene projekte vezane uz socioemocionalan razvoj darovite djece a koji su bili usmjereni na produbljivanje znanja i uvođenje praktičnih tehnika u radu s darovitom djecom kako bi djeca neometano blokirajućim faktorima svog socio-emocionalnog razvoja, mogli slobodno istraživati svoje potencijale i izražavati kreativnost te tako doprinijeti svom mikro, ali i makro sustavu.

Projekt „Važnost socijalne uključenosti i podrška općeljudskim vrijednostima“ se sastoji od sljedećih aktivnosti:

1. dvije iskustvene radionice u trajanju svaka po 6 sati održane u prostoru šest vrtića partnera: DV „Ivana Brlić Mažuranić“ Slavonski Brod, DV „Olga Ban“ Pazin, DV „Katarina Frankopan“ Krk, DV Vukovar 1. i DV “Rijeka” Rijeka.

2. webinar u trajanju od sat vremena, na temu: “Važno je ono što činimo zajedno”. Webinar je namijenjen svim sudionicima radionica ali i širem broju stručnjaka koji rade s djecom a za koje je ova tema potencijalno zanimljiva i korisna.

3. supervizija izvoditeljica projekta koja osigurava visoku kvalitetu i vanjski nadzor

4. stručna supervizija kao podrška svim sudionicima radionica kako bi mogli novostečena znanja učinkovito primijeniti u praksi i u tom procesu dobiti adekvatnu stručnu podršku i savjete

5.Tiskanje stručnog priručnika na temu važnosti socijalne uključenosti, ljudskih vrijednosti i tolerancije.

Slike s radionica možete pronaći na službenoj FB stranici Udruge: https://www.facebook.com/udrugaproventus/