Projekt Podrška roditeljima i stručnjacima u razumijevanju i odgoju darovite djece sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja te sadrži tri osnovne aktivnosti, a to su:


1.Edukacija stručnjaka koji rade u vrtićima
2.Izrada video materijala 
3.Izdavanje priručnika


Izravni korisnici projekta su odgojitelji i stručni djelatnici vrtića, roditelji i ostali zanteresirani građani, dok su krajnji korisnici djeca s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama – potencijalno darovita i darovita djeca.


1.Edukacija za stručnjake: “Unutarnji svijet darovite djece”
Trajanje edukacije je 12 školskih sati kroz dva dana. Edukacija je održana u ukupno šest vrtića diljem Hrvatske. Partneri vrtići su bili: DV Ivana Brlić-Mažuranić (Slavonski Brod), DV Čarobni pianino (Split), DV Girice (Cres), DV Katarina Frankopan (Krk), DV Olga Ban (Pazin), DV Ciciban (Bjelovar).
 

Teme edukacije:
1.Objašnjavanje pojma potencijalno darovite djece
2.Izazovi u utvrđivanju darovitosti
3.Prepoznavanje različitih područja darovitosti
4.Karakteristike ponašanja darovite djece
5.Specifičnosti u socio-emocionalnom aspektu darovite djece
6.Psihološki profili darovite djece
7.Specifičnosti temperamenta darovite djece
8.Terapeutska igra s darovitom djecom 
9.Kako odgovarati na emocionalne reakcije
10.Postavljanje granica na ponašanje 

11.Darovito dijete u skupini

12.Razgovor s roditeljem

2.Izrada video materijala
Kako bi psiho-edukativan materijal bio dostupan u bilo kojem trenutku i to većem broju ljudi, u sklopu ovog projekta izradit će se video materijal sa sadržajima vezanima uz specifičnosti socio-emocionalnog razvoja djece, o emocijama i emocionalnim reakcijama te uz općenito poželjne obrasce komunikacije s djecom. 

3.Priručnik

U sklopu ovog projekta stručnjakinje Centra Proventus napisale su priručnik kojim su popratile temu ovog projekta – povezale su znanje o unutarnjem svijetu darovite djece s terapeutskom igrom te ostalim pristupima i intervencijama roditelja i stručnjaka koji su korisni za darovitu djecu. Priručnik je tiskan u nakladi od 1000 komada i podijeljen u odgojno-obrazovne ustanove diljem Hrvatske.  ​

E-izdanje priručnika Unutarnji svijet darovitih dostupan je ovdje. (poveznica na PDF izdanje priručnika?)