Putem projekta Javnog rada sufinanciranog od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Centru Proventus provedena su tri ciklusa radionica “Filijalna terapija igrom za posvojitelje”. Program je bio besplatan za polaznike.

Program “Filijalna terapija igrom za posvojitelje” je namijenjen za posvojitelje djece dobi od 2.5 do 12. godine s ciljem jačanja roditeljskih vještina te učenja posvojitelja kako da se povežu sa svojom posvojenom djecom kroz igru i u svakodnevici. Djeca koja su prošla proces udomljavanja i/ili posvajanja su djeca koja su sigurno doživjela zanemarivanje i/ili zlostavljanje od strane bioloških roditelja. Takvi postupci roditelja ostavljaju duboke emocionalne traume kod djece. Emocionalne traume se mogu umanjiti ukoliko udomitelji/posvojitelji nauče kako se povezati s djetetom, a filijalna terapija igrom je dobar način za to.

Filijalna terapija igrom je način kroz koji se educira roditelje terapeutskim vještinama primjenjivim u svakodnevici. Ovaj pristup, baziran na igri, ne samo da posvojiteljima omogućava da nauče kako poticati socijalno prihvatljivo ponašanje svog djeteta, već im pruža mogućnost da saznaju kojim konkretnim načinima mogu poboljšati i osnažiti svoj odnos s djetetom, kako razviti odnos s djetetom, ali i između supružnika te kako osnažiti roditeljske osjećaje ljubavi i topline prema djetetu.

EVALUACIJA sva tri ciklusa programa možete naći ovdje. (link na pretipkane evaluacije)